Veel gestelde vragen

Kan ik mij nog aanmelden als teamlid?
De teamtrekkers zijn al bekend en ook teamleden hebben zich aangemeld. U kunt uzelf nog onder de aandacht brengen door te klikken op “Hou me op de hoogte”, bovenin de website. Vul hier uw contactgegevens, organisatienaam en ideeën in. Als dit past binnen de proeftuin, dan nemen wij contact met u op.

Wat is de doelgroep voor dit gebouw?
De doelgroep staat niet vast. We houden opties open voor meerdere ideeën en doelgroepen. Circulair bouwen betekent voor ons juist bouwen met meerdere functies en doelgroepen voor ogen.

Welk probleem wordt hiermee met de proeftuin voor deltaWonen opgelost?
De proeftuin zorgt ervoor dat we nieuwe manieren, producten en ideeën kunnen gebruiken. Dingen waar wij normaal minder snel voor kiezen. Zo willen we uiteindelijk van elkaar leren en onze circulaire bouwdoelen halen!

Wat is de planning vanaf de kick-off?
De planning voor dit project is te vinden op de pagina over het ‘proces’.

Wat is het bestemmingsplan?
Gemengd-3. Meer weten? Ga naar www.ruimtelijkeplannen.nl en zoek op Veemarkt 23, Zwolle.

Zijn de kaders waar men kan experimenteren al bekend? Bijvoorbeeld kaders uit het bouwbesluit?
Op de pagina randvoorwaarden staan de kaders aangegeven.

Hoe wordt circulariteit gemeten en welke definitie van circulariteit gebruikt deltaWonen?
Wij stellen steeds de hoogst mogelijke eisen aan materiaalgebruik. Daarnaast kiezen we voor (technologische) oplossingen die maximaal bijdragen aan een circulaire inrichting van onze samenleving. Dit kan op verschillende manieren, zoals het gebruik van biobased producten, op voorhand nadenken over gebruik van producten/materialen na de levensfase, CO2 productie in fabricatie, vervoer, montage en demontage.

Het meten van circulariteit is in ontwikkeling. Belangrijke onderwerpen hierin zijn onder andere:

  • Materiaalgebruik
  • Losmaakbaarheid
  • Toxiciteit
  • CO2-uitstoot
  • CO2-opslag

Hoe wordt de informatie gedeeld?
We houden iedereen op de hoogte door regelmatig een mailupdate te sturen. Ook gebruiken we de website www.deltawonen.nl/proeftuincirculariteit om dingen te delen.

What’s in it for me?
De proeftuin is een uitgelezen kans om producten, materialen en methodes te gebruiken die onconventioneel en vernieuwend zijn. Het is een plek voor partijen om deze te testen en te laten zien. Daarnaast biedt de proeftuin de mogelijkheid om met een groep experts en nieuwe samenwerkingen op nieuwe ideeën te komen.

DeltaWonen faciliteert de sessies waarbij de teams toewerken naar een voorlopig ontwerp. Dit biedt aangesloten partijen de kans om op een nieuwe manier te werken. Daarnaast bouwen we het circulaire gebouw van Zwolle écht samen, hoe tof is dat?

Hoe maken kleine partijen en startups kans?
De kleine partijen en start-ups maken zeker kans! Voor de proeftuin geldt: ervaring is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Het draait om de juiste visie en instelling. Het belangrijkste is dat je mee wilt bouwen aan een circulaire bouweconomie en ideeën hebt over hoe we die maken. Daarnaast werken we in grotere teams met andere partijen; er is dus genoeg kans voor kleinere partijen om aan te sluiten!

Wat is het verdienmodel?
In een proeftuin als deze is een sluitende businesscase wellicht niet mogelijk. Juist in dit project is er ruimte om hiermee te experimenteren!

Wil je meedenken en doen? Heb je vragen en of opmerkingen? Deel die met ons op proeftuincirculariteit@deltawonen.nl.