Hoe ver zijn we?

We zijn lekker bezig! De teamtrekkers zijn bekend en teamleden gaven aan dat ze mee willen doen. De planning is niet in beton gegoten, maar hier volgt blik naar voren én naar achteren.

December 2019
Tijdens een toffe kick-off in december, maakten we onze vraag scherp en lieten we aan de deelnemers zien wat we van plan zijn. Maar bovenal lieten we zien welke ruimte er is; er is zoveel mogelijk! Er was aandacht voor de locatie, de voorwaarden en het proces. Teamtrekkers schreven zich in en teamleden meldden zich aan.

Januari 2020
Op 21 mochten tien teamtrekkers hun plannen pitchen. Een onafhankelijke jury koos deze leiders uit. De teamleden stelden zich voor in een kleine vlog, die te zien was tijdens de bijeenkomst. Een nieuwe jury besloot welke teamtrekker(s) onder begeleiding van deltaWonen en Pioneering hun ideeën uit kunnen werken. Het was een mooie samenkomst met als resultaat drie teamtrekkers:

  • Daniël van Overmorgen
  • Semoira van Stomp-events
  • Arend van Lagemaat

De combinatie tussen de visie van Overmorgen, de ruimte voor de bewoners vanuit de ideeën van Stomp-Events en de gebruikte materialen door Lagemaat, maakt dit de beste keuze!

Februari – April 2020
De teams verkennen de samenwerking: samen krijgen ze het beste resultaat. Er wordt onderzoek gedaan naar de buurt en wat voor bouwwerk hier het beste past. Om de twee weken is er een overleg om de voortgang te bespreken. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar welke extra expertise er nodig is, om het project te laten slagen.

Mei
In mei moet het onderzoek af zijn en moet een eerste ontwerp vorm gaan krijgen.

2021 Startbouw
De schop gaat in de grond!

Wil je meedenken en doen? Heb je vragen en of opmerkingen? Deel die met ons op proeftuincirculariteit@deltawonen.nl.